dijous, 28 de març del 2013

Les dones Akha intenten vendre'ns opi: Muang Sing (Laos)



Malgrat que "es diu" que el comerç d'opi ha quedat relegat a una altra època, a Muang Sing un s'ha de treure de sobre algunes dones de la tribu Akha que ofereixen entre polseres i bosses cosides a mà, opi per fumar... Amb una simpatia genial (ens vam quedar amb el dubte de si era perquè anàvem col·locades), aquestes dones vestides amb la seva indumentària tradicional intentaven vendre'ns a totes hores unes quantes fulles.







Muang Sing és el punt de sortida de diverses excursions per a veure la quotidianitat d'algunes tribus de muntanya de l'entorn: Akha, Yao, Hmong, Tai Lue,... Nosaltres vam llogar un parell de bicicletes ( a l'"Home de les Bicis", perquè només n'hi ha un), vam fer un recorregut d'uns 20 kms per camins ben enfangats de la pluja que havia caigut la nit anterior.







Vam estar allotjats en una cabanyeta feta de bambú, molt "mona" de fora però de dins... Només cal dir-vos que cada cop que plovia, el nostre lavabo s’inundava!!! L'allotjament on vam estar però, tenia el privilegi de tenir un entorn força verd, per tant, a les hores de més calor, era un bon refugi. La part negativa, la poca simpatia dels propietaris, que, en prou feines saluden.



 La característica més bella del poble és que està ubicat en una planura rodejada en 360º per muntanyes. Als afores un queda rodejat de camps d'arròs. A varis països del sud-est asiàtic l’arròs es pot menjar de tres maneres diferents: blanc, fregit o glutinós, en laosià: Khao Jao, Khao Pad o Khao Ni Nyow. Aquest últim és com el nostre pa per als laosians. Està cuit al vapor i es serveix en una cistella feta de canya. Se n'agafa un bon grapat amb la mà i s'aixafa amb els dits fins a crear una espècie de pasta o massa consistent que serveix per sucar o acompanyar qualsevol plat principal. Després de menjar és important no oblidar-se de tornar a posar la tapa a la cistella ja que diuen que ajuda a garantir una abundosa propera collita.





A Laos, bona part de la població viu gràcies a l'agricultura de subsistència, és fàcil, doncs, veure moltes famílies cultivant els seus horts, cuidant de es seves gallines, porcs, i alguna oca.












_________________________________________________________________________________

INFORMACIÓ PER A VIATGERS

Com arribar a Muang Sing:
Des de Luang Nam Tha surten autobusos per 25.000 kips/persona (2'5€).
L'estació de Muang Sing queda relativament propera al centre del poble i es pot fer caminant, sinó, un túk-túk compartit costa uns 5.000 kips/persona (0'50€).

Allotjament:
1 cabanyeta-bungalow per 2 persones al The Phou Iu costa 80.000 kips/nit (8€) (amb esmorzar inclòs fan pagar 150.000 kips(15€)). A uns 20 minuts caminant des de l'estació d'autobusos. No es pot reservar per internet. Per reservar anticipadament teniu altres opcions aquí.

Menjar:
Al TAILÜ Restaurant, tenen una carta molt variada i amb preus per a totes les butxaques. A partir de 15.000 kips (1'5€).

Oci:
Lloguer de biciletes: 15.000 kips per persona i dia (1'5€).

opio, village, rural, campos de arroz, rice farms, arroz glutinoso, sticky rice,


Introdueix el teu correu electrònic per rebre les novetats del viatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada